Počinje Festival mladih u Tuzli

Od 22. avgusta 2021. godine Tuzlanski kanton postaje centar talentovanih, vrijednih, inovativnih i uspješnih mladih ljudi

Festival će u Tuzlanskom kantonu okupiti hiljade mladih spremnih da se pokažu na polju umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije, naprednih tehnologija, nauke i inovacija.

Upravo zato, u duhu mladosti, odlučili smo rasplesano otvoriti Festival mladih 2021 manifestacijom „Tuzla Pleše“ u saradnji sa Centrom za ples i rekreaciju iz Tuzle. Želimo da nam se pridružite u proslavi novog početka za bolju budućnost svih nas.

Iako kažemo „Festival mladih“ ne dozvolite da vas to zbuni, ovo je događaj kojim želimo ujediniti sve generacije. Zato, povedite svoju djecu, prijatelje/ice, komšiluk, poznanike/ce, radni kolektiv ili obavijestite bilo koga koga sretnete uz put. Budimo solidarni i dobri jedni prema drugima. Podijelimo ovu informaciju sa svima.

Program manifestacije “Tuzla pleše”:

18:00 – 20:00 h – Kids Party //Školica plesa, Kids DJ, Face painting, Šarenko, ples za djecu i roditelje
20:00 – 23:00 h – Party za sve generacije // Škola plesa za odrasle, takmičenje plesača amatera +VELIKA NAGRADNA IGRA

Osim “Centra za ples i rekreaciju” na Trgu slobode vas očekuju i plesači plesnog studija Shadows iz Zenice, dinamični bend i DJ spremni da svojom muzikom rasplešu svaki mišić u našem tijelu.

Ukoliko ste pomislili da ovo nije događaj za vas jer ne znate niti jedan plesni korak, onda trebate znati da je za sve sugrađane organizovana besplatna plesna radionica iz Bachate, Kizombe i Salse koju će voditi plesni stručnjak Semir Šerić iz Zenice.

Nakon što se zagrijete i naučite osnovne plesne korake garantujemo kako ćete s radošću učestvovati u takmičenju plesača amatera. Dovoljno je da se dobro zabavljate dok plešete, a naš žiri će odabrati najharizmatičniji par koji osvaja opuštajući spa vikend u S.R.C.Ajdinovići.

Znate kako kažu „Ali to nije sve…“ i nije jer osim ove očekuje vas još mnoštvo vrijednih nagrada.

Prijavite se već danas klikom na LINK. ( https://cpr.ba/prijava/ )

Festival mladih promoviše znanje, talenat i uspjeh, a mladima daje nova međunarodna poznanstva, vještine, znanja i samopouzdanje za preuzimanje liderskih uloga. Ovo je projekat koji spaja različitosti nastojeći da mladima pruži iskustva u širokom spektru aktivnosti i najkvalitetniji kulturni sadržaj.

Manifestacija Ljeto u CPR i aktivnost “Tuzla pleše” podržava Turistička zajednica grada Tuzle.

Posjetite web Festivala mladih https://www.festivalmladih.ba/ ili Facebook stranicu Festival mladih Tuzla.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU