17.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Počinje obnova kultnog okupljališta Sarajlija ‘Vidikovca’

 Izgradnja novog ugostiteljsko-turističkog objekta “Vidikovac” u blizini dolazne stanice na Trebevićkoj žičari “Ramo Biber” počet će uskoro, a kompletan projekt čija vrijednost je između četiri i pet miliona KM, trebao bi biti završen u narednoj godini.

Grad Sarajevo u ovogodišnjem budžetu planirao je 1,1 milion KM, dok bi rebalansom taj iznos trebao biti povećan te bi u narednoj budžetskoj godini trebala biti planirana sredstva za završetak radova, a sve potrebne dozvole za izgradnju već su osigurane.

Kako je na pres-konferenciji novinarima kazao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, na ovaj način upotpunit će se sadržaj na sarajevskoj planini Trebević, a u planu su i drugi projekti koji će obogatiti sadržaje poput biciklističke i trim staze te ZIP linea.

Objekt “Vidikovac” bit će u potpunosti finansiran sredstvima Grada Sarajeva putem Javnog preduzeća “Sarajevo”, a radi se o sredstvima prikupljenim od rada žičare koju je od otvaranja posjetilo više od milion turista i Sarajlija.

“Vidikovac” je kultno okupljališta Sarajlija i bit će izgrađen na mjestu s kojeg se pruža najljepši pogled na glavni grad Bosne i Hercegovine, a obnova ovog objekta znači će obnovu jednog od simbola Trebevića.

– Kada smo pokrenuli izgradnju Trebevićke žičare, rekli smo da je to početak oživljavanja Trebevića, početak trajnog vraćanja Trebevića Sarajevu i Sarajlijama. Tada sam rekao da će Trebević biti najveći sarajevski park prirode – podsjetio je Skaka.

Namjera je ovaj objekt uklopiti u prirodno okruženje, a zadovoljavat će najviše evropske i svjetske standarde za ugostiteljske objekte tog tipa.

- Oglašavanje - počinje obnova kultnog okupljališta sarajlija 'vidikovca'

fena


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima