Podignuta optužnica protiv Bosanca koji je u Švedskoj oteo i brutalno ubio dvojicu mladića

Rajan Rizvić (27) iz BiH i jedan državljanin Švedske optuženi su u Štokhlomu za otmicu i brutalno ubistvo dva mladića starosti 18 i 21 godinu, prenose švedski mediji.

Ubistvo je počinjeno u aprilu ove godine u jednom malom gradiću u blizini Štokholma, a optužnicu protiv Rizvića podigao je tužilac Daniel Insulander. On je pojasnio da su Rizvić i njegov partner prije ubistva prvo oteli dvojicu mladiću.

– Oni su ih prvo ponižavali i tukli, zatim ih natjerali da skinu odjeću. Nakon toga, dvojica mladića su ubijena u klasičnoj egzikuciji. Ubice su ih usmrtile u skučenom podrumskom prostoru bez mogućnosti bijega – pojasnio je Insulander.

U optužnici se dalje navodi da su obojica upucana sa više hitaca u glavu, a da su u ovom dvostrukom ubistu korištena dva različita oružja. U žrtve je ispucano ukupno devet hitaca.

Insulander dalje navodi da su se ubistva, po njegovom mišljenju, dogodila u „zločinačkom okruženju“, ali da prije početka suđenja ne može otkriti tačan motiv obračuna.

– Ubijeni nisu bili osuđivani za teška krivična djela, ali su poznati po tome da su se družili sa osobama iz kriminalnih krugova – precizirao je Insulander. Dodao je da je u ubistvu učestvovala i treća osoba, ali da je ona ubijena samo nekoliko dana nakon ove egzekucije. Njegov ubica i motiv još nisu oktriveni.

Insuladner je rekao i da su obojica optuženih više puta osuđivani za zločine.

Rizvanović je između ostalog hapšen i zbog zločina protiv droge, pljačke, ukupno je 17 puta privođen, a osuđivan je i za nasilne zločine. Bio je optužen i za oružanu pljačku, ali je tokom suđenja oslobođen. Tužilac je ispričao da je ovo dvostruko ubistvo veoma potreslo ovaj gradić gdje se sve to desilo, te da su stanovnici bili uznemireni nakon toga.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU