Podignuta optužnica protiv roditelja Koste Kecmanovića – TNTportal.ba

Podignuta je optužnica protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dječaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara.

Priopćio je to u utorak na izvanrednom obraćanju u beogradskoj Palači pravde viši javni tužitelj Nenad Stefanović.

Vladimir Kecmanović u pritvoru je od 3. svibnja, kad je njegov sin ubio devetero učenika i radnika osiguranja. Dječakova majka je na slobodi.

Želim zahvaliti svim državnim organima koji su bili uključeni istragu, kao i svom timu koji je danonoćno predano radio na ovom slučaju tako da imamo optužnicu koja je napisana na 267 stranica, kazao je Stefanović.

Želim da javnost zna kako smo proveli opsežnu istragu o okolnostima u kojima je dijete od 13 godina izvršilo najteži zločin u povijesti ove zemlje. Istragu su vodila dva javna tužitelja. Ovom prilikom želim pohvaliti njihovu posvećenost, dodao je.

DNA majke pronađen na jednom od metaka

On (otac) je optužen za teško djelo protiv opće sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana prije tragedije obučavao sina da rukuje zračnim i vatrenim oružjem te pripadajućom municijom, gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, puni okvir te kako da stoji i diše prilikom korištenja oružja, naglasio je Stefanović.

Naveo je da je Vladimir Kecmanović čuvao oružje sa šest okvira i municijom u dva plastična kofera za prenošenje oružja umjesto u metalnom sefu s ključem, piše Telegraf.

Oružje i okvir je bio s katancem i šifrom, a drugi je bio bez katanca i u njemu je bila municija. Omogućio je djetetu da dođe do dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Sin okrivljenog je došao u posjed oružja 1. svibnja 2023. kada je napunio šest okvira s ukupno 92 metka. U torbu ih je prebacio 3. svibnja i ponio u školu, istaknuo je.

Dječakova majka je optužena za kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje, prometa, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materijala. Tužiteljstvo tvrdi da je majka neovlašteno držala municiju jer je tijekom istrage na jednom od metaka pronađen njen DNA.

(www.jabuka.tv / Foto: Pixsell, Telegraf.rs)

www.jabuka.tv

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU