Podignuta optužnica za stravičan zločin u SBK: Pijan nasmrt pretukao tetku

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona okončalo je istragu protiv 54-godišnjeg Maristela Jukića te ga je optužilo za ubistvo 79-godišnje tetke Luce Jukić.

Prema optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Novom Travniku, on se tereti da je 13. decembra prošle godine u stanju neuračunljivosti, kao posljedica duševne bolesti šizofrenija, na okrutan način usmrtio svoju tetku Lucu.

– On je ovo krivično djelo počinio na način da je došao kući u alkoholisanom stanju, sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,85 promila. Nakon što mu je oštećena otvorila vrata i nakon što je ušao u kuću, istoj je nakon kraće prepirke, rukama i nogama, zadao više snažnih udaraca u predjelu glave, grudnog koša, kao i upotrebom podesnog oštrog predmeta, uslijed kojih udaraca je oštećena zadobila tjelesne povrede od kojih je preminula, stoji u navodima optužnog akta.

Tužilaštvo je od Suda zatražilo produženje pritvora za optuženog koji je tokom ispitivanja u policiji kazao da je tetku, s kojom je živio u istoj kući, usmrtio u naletu bijesa nakon kraće rasprave. 

IZVOR: Oslobodjenje portal

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU