Podrška samozapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti mladih

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti, zajedno sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, najavljuje projekat „Održivo poduzetništvo mladih“.

Osnovni cilj projekta,koji bi se realizovao sredstvima granta, je da se kroz obuku i edukaciju mladih članova udruženja, razvije omladinsko poduzetništvo i pruži podrška samozapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti mladih.

Glavne aktivnosti projekta su:
1.Formiranje edukativnog i promotivnog materijala kojI će pružiti informacije i ostaviti pisani trag učesnicima obuke kao potpora prilikom osnivanja sopstvenog biznisa. Svi izrađeni edukativni i promotivni materijali će biti distribuirani učesnicima i online na stranici udruženja i na socijalnim mrežama udruženja.

2. Održavanje seminara i radionica.
Seminari:
I. Modul I: Osnove preduzetništva – kako do dobre poslovne ideje?
II. Modul II: Istraživanje tržišta – Pronađi svoje mjesto na tržištu!
III. Modul III: Održivo poslovanje – Šta znači biti održiv?

Radionice:
I. Test sklonosti prema preduzetništvu
II. Formiranje vlastitog biznis plana
III. Prezentacija, analiza i diskusija biznis planova učesnika

3. Pružanje usluga savjetovanja učesnicima edukacije koji se odluče pokrenuti sopstveni biznis kroz sastanke, skype i e-mail interakciju.

Projekat će trajati 6 mjeseci i tokom ovog projekta educirati će se 50 mladih članova udruženja iz oblasti održivosti, poduzetništva, poslovnog planiranja i menadžmenta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU