Pogledajte novi Lamborghini u akciji

Najnoviji Lamborghini je plug-in hibrid, ali brige nema jer uprkos elektrifikaciji Lamborghinijev novitet nije istupio oštricu. Naprotiv, sada je još brži i agresivniji, baš kao što njegov izgled i podaci s papira daju naslutiti.

Novi Revuelto stigao je na stazu Automotodromo Piero Taruffi u Vallelungi, nedaleko od Rima. Za upravljačem je profesionalni vozač utrka Andrea Caldarelli, koji je izvukao maksimum iz ovog stroja spremnog da ubrza do 100 km/h za 2.5 sekundi i pojuri do 350 km/h.

Podsjetimo, Revuelto pokreće plug-in hibridni pogonski sklop, koji čini 6.5 V12 s tri elektromotora, a sinergijski učinak je čak 1015 KS. A kad za upravljač sjedne Caldarelli, član tima Lamborghini’s Squadra Corse, jasno je da ćemo gledati superzanimljivu vožnju s obiljem atraktivnih manevara, prenosi Index.hr

On je na koncu nahvalio voznu dinamiku automobila, isporuku snage i osam-stepeni mjenjač. Pritom ovom modelu nije potrebna dodatna reklama jer je rasprodan dvije godine unaprijed. Prve isporuke kreću u zadnjem kvartalu ove godine.

Pogledajte novi Lamborghini u akciji appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU