Pogledajte u kojim ulicama su na snazi zabrane saobraćanja i parkiranja za doček Nove Godine

Od 28. decembra 2023. od 08.00 sati do 1. januara 2024. do 03.00 sata, zabranjeno je saobraćanje u lijevoj traci u ulici Maršala Tita, na dijelu od spomenika Vječna vatra do ulice Kulovića i dijela trotoara sa lijeve strane saobraćajnice, dok preostali dio kolovoza i trotoara ostaje slobodan za saobraćaj.

Na dan 30. decembra 2023., od 19.00 do 22.00 sata, radi izvođenja generalne probe muzičkog nastupa, zabranjen je saobraćaj za motorna vozila u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja s ulicom Pehlivanuša do spoja s ulicom Kaptol i u ulici Maršala Tita, na dijelu od spoja s ulicom Kaptol do spoja s ulicom Kulovića. Zabrana se ne odnosi na vozila hitne i vatrogasne službe, policije i vozila pod pratnjom.

Također, istog dana od 08.00 sati do 1. januara 2024. do 03.00 sata na snazi će biti zabrana saobraćanja i parkiranja motornih vozila u ulici Kaptol, na dijelu spoja s ulicom Mehmeda Spahe do spoja s ulicom Mula Mustafe Bašeskije.

Za nedjelju, 31. decembra 2023., od 16.00 sati do 03.00 sata 1. januara 2024., planirana je zabrana saobraćaja za motorna vozila u ulici Mula Mustafe Bašeskije na dijelu spoja s ulicom Pehlivanuša, do spoja s ulicom Kaptol i u ulici Maršala Tita na dijelu od spoja s ulicom Kaptol do spoja s ulicom Radićeva (zabrana se ne odnosi na vozila hitne i vatrogasne službe, policije i vozila pod pratnjom); zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Ćemaluša, na dijelu od spoja s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do spoja s ulicom Branilaca Sarajeva; te zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Kulovića, na dijelu spoja s ulicom Branilaca Sarajeva do spoja s ulicom Maršala Tita.

Istog dana na snazi će bit i zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Dalmatinska, na dijelu od spoja s ulicom Mehmeda Spahe do spoja s ulicom Maršala Tita; zabrana parkiranja u ulici Alije Isakovića, u neposrednoj blizini ulice Maršala Tita; zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Pruščakova, na dijelu od spoja s ulicom Mehmeda Spahe do spoja s ulicom Maršala Tita; zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Trampina, na dijelu od spoja s ulicom Mehmeda Spahe do spoja s ulicom Maršala Tita; zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Šenoina, na dijelu spoja s ulicom Branilaca Sarajeva do spoja s ulicom Maršala Tita; te zabrana saobraćanja i parkiranja u ulici Radićeva, na dijelu od spoja s ulicom Branilaca Sarajeva do spoja s ulicom Maršala Tita.

Zabrana parkiranja motornih vozila u nedjelju, 31. decembra od 16.00 do 22.00 sata, bit će na snazi u ulicama Zelenih Beretki i Branilaca Sarajeva, od ukrštanja s ulicom Ćumurija do spoja s ulicom Radićeva, a zbog održavanja novogodišnjeg koncerta Sarajevske filharmonije.

Upućen je apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju naređenja ovlaštenih službenih lica u vrijeme realizacije ovih aktivnosti.

Od 20. decembra do 15. januara na snazi su pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola i upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU