Pogledajte vremensku prognozu do kraja jula

Vedro, sunčano i nadprosječno toplo vrijeme preovladavat će u Bosni i Hercegovini tokom naredna tri dana.

U jutarnjim satima u mnogim krajevima nedostajat će svježine, poslije podne, uz povećanje oblačnosti moguća je izraženija sparina.

Od petka (16.07.) do utorka (20.07.) promjenu vremena uslovit će frontalni poremećaj koji će sa sobom donijeti kišu na momente i izraženije pljuskove kao i osjetnu svježinu, stoji u prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 18 do 24 u Bosni, na jugu zemlje do 26°C. Najviše dnevne temperature između 30 i 36, u Hercegovini do 39 stepeni. Od četvrtka jutarnje temperature u Bosni između 14 i 19, a u Hercegovini do 22°C. Maksimalne temperature između 19 i 24 u Bosni, u Hercegovini do 30 stepeni.

Od srijede (21.07.) pa do kraja prognoznog perioda prema dostupnim prognostičkim materijalima očekuje se stabilno i nadprosječno toplo vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Duža sunčana razdoblja trebala bi biti u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15 i 20 u Bosni, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26 i 32 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34°C.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU