Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnja se skreće i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog katoličkog Božića do sutra 26. decembra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU