Pojačana frekvencija saobraćaja na putevima koji vode prema jugu zemlje

Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima koji vode prema jugu zemlje. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog održavanja brdske auto-trke na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak danas od 12.00 do 15.00 sati doći će do obustave saobraćaja. Obustava će biti na snazi i sutra od 10.30 do 14.00 sati.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionicama M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta. Na GP Doljani nema zastoja na izlazu iz BiH, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Tokom dana očekuje se pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prijelaza. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1
Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
Bosanska Gradiška-Banja Luka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” dolazit će do izmjena u saobraćanju.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Orašje, zbog radova na mostu preko rijeke Save kod graničnog prelaza Orašje saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
M-4.2
Srbljani-Cazin u toku su radovi na rekonstrukciji magistralne ceste. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije.
Cazin (Mala Lisa), zbog radova na izgradnji kružnog toka u vremenu od 22.00 do 06.00 sati, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
M-5
Vitez, zbog radova na rekonstrukciji raskršća, od 08.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
M-16
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
M-17
Bradina-Podorašac, zbog sanacionih radova kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno.
Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
Mostar (od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu) zbog radova na izgradnji javne rasvjete saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Hadžići (Trzanj), zbog radova na isključnoj traci za lijevo skretanje, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
M-17.3
Neum-Stolac (Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.
M-18
Jošanica-Stup (Rajlovac) zbog sanacionih radova u vremenu od 07.00 do 17.00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom Kladanj. Podpaklenik, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Olovo-Semizovac (Gora) zbog sanacionih radova u vremenu od 07 do 17.00 sati saobraća se sporije, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Semizovac-Vogošća (ulaz u Vogošću), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
M-19.2
Kladanj-Vlasenica, zbog sanacionih radova, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.
M-20
Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Bileća-Podosoje – u toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

REGIONALNI PUTEVI
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00.00 do 07.00 sati i od 16.00 do 00.00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-458 Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

KANTON SARAJEVO
– Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko Rakovičkog potoka obustavljen je saobraćaj u ulici Stara pruga.
– Zbog održavanja manifestacije „Ilijaški dani“ obustavljen je saobraćaj u ulici 126 Ilijaške brigade (od raskrsnice sa ulicom Hašima Spahića do raskrsnice prema OŠ Hašim Spahić )
– Zbog zaustavljanja i parkiranja teretnog vozila za građevinski materijal od 08.00 do 20.00 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj od 08.00 do 20.00 sati u ulici Radenka Abazovića (60 minuta obustava-60 minuta propuštanje vozila).
– Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Bolnička ( od raskrsnice sa ulicom Koševo do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, u tri etape).
– Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00.00 do 24.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.
– Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmijenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Hašima Spahića, Kralja Tvrtka, Ljubljanska, Muhameda ef.Pandže, Avde Palića, Ploča, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića, Zmaja od Bosne, Zmajevac, Vogošćanskih odreda, Halida Kajtaza, Kranjčevićeva, Zelenih beretki, Hadžiristića, Ivana Cankara, Branilaca Šipa i Hadželi, kao i na putu Bijele vode-Šabići (Bjelašnica), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU