-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Pojačana frekvencija saobraćaja na putevima koji vode prema jugu zemlje

  ()

  Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima koji vode prema jugu zemlje. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

  Zbog održavanja brdske auto-trke na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak danas od 12.00 do 15.00 sati doći će do obustave saobraćaja. Obustava će biti na snazi i sutra od 10.30 do 14.00 sati.

  Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

  Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionicama M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

  Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

  Na graničnim prijelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta. Na GP Doljani nema zastoja na izlazu iz BiH, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Tokom dana očekuje se pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prijelaza. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

  IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

  AUTOPUT
  A-1
  Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
  Bosanska Gradiška-Banja Luka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” dolazit će do izmjena u saobraćanju.

  MAGISTRALNI PUTEVI:
  M-1.8
  Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  Orašje, zbog radova na mostu preko rijeke Save kod graničnog prelaza Orašje saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
  M-4.2
  Srbljani-Cazin u toku su radovi na rekonstrukciji magistralne ceste. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije.
  Cazin (Mala Lisa), zbog radova na izgradnji kružnog toka u vremenu od 22.00 do 06.00 sati, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
  M-5
  Vitez, zbog radova na rekonstrukciji raskršća, od 08.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
  Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
  M-16
  Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
  M-17
  Bradina-Podorašac, zbog sanacionih radova kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno.
  Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
  Mostar (od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu) zbog radova na izgradnji javne rasvjete saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  Hadžići (Trzanj), zbog radova na isključnoj traci za lijevo skretanje, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
  M-17.3
  Neum-Stolac (Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.
  M-18
  Jošanica-Stup (Rajlovac) zbog sanacionih radova u vremenu od 07.00 do 17.00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom Kladanj. Podpaklenik, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  Olovo-Semizovac (Gora) zbog sanacionih radova u vremenu od 07 do 17.00 sati saobraća se sporije, jednom trakom.
  Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
  Semizovac-Vogošća (ulaz u Vogošću), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
  M-19.2
  Kladanj-Vlasenica, zbog sanacionih radova, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.
  M-20
  Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  Bileća-Podosoje – u toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

  REGIONALNI PUTEVI
  R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.
  R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00.00 do 07.00 sati i od 16.00 do 00.00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
  R-458 Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

  KANTON SARAJEVO
  – Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko Rakovičkog potoka obustavljen je saobraćaj u ulici Stara pruga.
  – Zbog održavanja manifestacije „Ilijaški dani“ obustavljen je saobraćaj u ulici 126 Ilijaške brigade (od raskrsnice sa ulicom Hašima Spahića do raskrsnice prema OŠ Hašim Spahić )
  – Zbog zaustavljanja i parkiranja teretnog vozila za građevinski materijal od 08.00 do 20.00 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj od 08.00 do 20.00 sati u ulici Radenka Abazovića (60 minuta obustava-60 minuta propuštanje vozila).
  – Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Bolnička ( od raskrsnice sa ulicom Koševo do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, u tri etape).
  – Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00.00 do 24.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.
  – Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmijenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
  – Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Hašima Spahića, Kralja Tvrtka, Ljubljanska, Muhameda ef.Pandže, Avde Palića, Ploča, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića, Zmaja od Bosne, Zmajevac, Vogošćanskih odreda, Halida Kajtaza, Kranjčevićeva, Zelenih beretki, Hadžiristića, Ivana Cankara, Branilaca Šipa i Hadželi, kao i na putu Bijele vode-Šabići (Bjelašnica), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO