Pojačano prisustvo policije u Sarajevu

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ubijena mlada doktorica Azra Spahić, Uprava MUP-a KS je donijela odluku o pojačavanju preventivnih i represivnih mjera u saobraćaju, što je moguće i primijetiti u gradu.

Policijske kontrole su učestalije, pogotovo navečer i u danima vikenda, no mobilni radari su stacionirani na različitim lokacijama u Sarajevu i tokom dana. Iz Vlade KS su prethodni vikend i najavili takve mjere kazavši da će na ulicama biti povećan broj policijskih službenika te da će biti pojačan rad jedinice interventne policije i jedinice za bezbjednost saobraćaja na terenu.

Naveli su da je broj policijskih patrola na najfrekventnijim raskrsnicama u gradu povećan posebno u periodu od 19:00 do 07:00 sati.

Vlada KS detaljno o mjerama koje donose: Ubrzo će grad biti pokriven kamerama, povećavamo i kazne
Najavljeno je i povećanje broja mobilnih radara i presretača što je i urađeno u prethodnim danima, a obećanje o postavljanju kamera u Sarajevu građani za sada još uvijek čekaju da bude realizovano. Ono što su pak građani mogli primijetiti je pojačan rad policije.

Kobna nesreća nakon koje su vlasti krenule u regulisanje situacije u saobraćaju u KS, dogodila se u petak, 26. maja pola sata prije ponoći. Armin Berberović je vozeći bez vozačke dozvole i u alkoholiziranom stanju udario tri pješakinje od kojih je jedna preminula, druga je u teškom stanju opasnom po život, a treća ima teške povrede.

Klix.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU