32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Pojedinačno prvenstvo u šahu Osnovne škole “Travnik” za 2019. godinu

  U sklopu prve faze akcije Šah u škole, Osnovna škola Travnik i ŠK Travnik su organizirali pojedinačno prvenstvo škole za 2019. godinu.

  Osnovni cilj ove faze akcije je da se što veći broj djece privuče na šahovska takmičenja, kako bi se formirale što je moguće jače školske ekipe.

  Devetero mladih šahista je uzelo učešće na ovom takmičenju, a najuspješniji je bio Mehmed Topoljak (VI razred), koji je ostvario maksimalnih 5,0 poena. 2-3 mjesto dijelile su Nejla Čaušević (VII) i Sajra Dedić (III) koje su imale po 3,5 poena i jednake sve dodatne kriterije.

  Tako je o drugom mjestu odlučivalo razigravanje na 5 minuta u kojem se Nejla pokazala spretnijom.

  Ovakav rasplet takmičenja je bio i očekivan, jer su ovo troje takmičara redovni polaznici Škole šaha ŠK Travnik i vodeći kadeti u svojim starosnim kategorijama u Državi.

  Od ostalih učenika, dobru igru pokazali su Ali Mektouf i Imran Dervić koji su osvojili po 3,0 poena i podijelili 4-5. mjesto (obojica VII) razred, dok su učešće uzeli još i 6-8. Mirza Šahdan (IX), Namir Guzađija (VII) i Eldar Gradinčić (VII) po 2,0 poena i 9. Haris Purić (IX) 10 poen.

  Akcija se u narednim sedmicama nastavlja organizacijom istog tipa takmičenja i u ostalim školama općine Travnik.

  pojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinupojedinačno prvenstvo u šahu osnovne škole "travnik" za 2019. godinu

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU