Polaganjem cvijeća i svečanom sjednicom OV na Ilidži obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, podsjećanjem na hiljadugodišnje postojanje naše domovine, na njenu historiju, njene vrijednosti, danas je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža.

U obraćanju brojnim zvanicama i gostima načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, govorio je o historijskom značaju Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine.

izvor: općina ilidža

– Prije osamdeset godina obnovljena je državnost i proklamovano je jedinstvo svi naroda. To su ideali kojim danas kao nikad prije treba težiti – kazao je općinski načelnik Nermin Muzur, te dodao:

 – Na Ilidži dobro znamo kako je bilo tokom agresije braniti ono što je definisano 1943. godine. Neki su dali najbolje godine svog života da bi se mi dana mogli okupiti ovdje i obilježiti godišnjicu jednog od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Mi u Općini Ilidža smatramo da su najvažnije ćelije u našoj domovini, državi Bosni i Hercegovini, upravo lokalne zajednice i općine. Danas se u miru borimo za jednu od najuspješnijih lokalnih zajednica, sa najvišim stipendijama za srednjoškolce i studente, najvećim brojem privrednih subjekata. S toga našim trudom, radom i zalaganjem nastojimo biti najzdravija, najjača i najbolja ćelija Bosne i Hercegovine. Želimo da javni interes bude ispred ličnog, kad to uradimo svakom pojedincu će biti bolje – istakao je Muzur.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti BiH delegacija Općine Ilidža predvođena načelnikom, Nerminom Muzurom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža, Tarikom Stambolićem i njegovim zamjenicima, Selverom Zećirovićem i Amarom Bungurom, odata je počast šehidima i poginulim borcima polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju Ilidža i na Spomen kosturnici borcima NOR-a na Ilidži. Pored delegacije Općine Ilidža odilježavanju jednog od najvažniji datuma naše domovine prisustvovali su građani i građanke Ilidže, članovi boračkih udruženja kao i političkih partija.

-Na kraju, svim Bosancima i Hercegovcima, ispred Općine Ilidža i općinskog načelnika Nermina Muzura, želimo sretan Dan Državnosti jedine nam domovine – poručuju iz Općine.

polaganjem cvijeća i svečanom sjednicom ov na ilidži obilježen dan državnosti bosne i hercegovine
izvor: općina ilidža

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU