Polaganjem cvijeća započelo obilježavanje godišnjice 105. brigade

Povodom obilježavanja 31. godišnjice 105. motorizovane brigade, delegacije koje su činili predstavnici Općine Centar i boračkih udruženja, danas su položili cvijeće i učenjem Fatihe te minutom šutnje odali dužnu počast poginulim pripadnicima ove brigade.

U ime Općine Centar delegaciju je predvodio načelnik Srđan Mandić. Prema protokolu delegacije su prvo položile cvijeće na mezarju ispred Alipašine džamije. Nakon toga na šehidskom mezarju na Kovačima je prvo položeno cvijeće ispred zajedničkog spomen-obilježja, kao i pored mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH. 

Izvor: Općina Centar

Delegacije su obišle spomen-obilježja „Vječna vatra“ i Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine gdje su odali dužnu počast za 1.601 ubijeno dijete tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva.

Nakon toga je delegacija obišla i spomen-obilježje poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP RBiH u Ulici Koševo. Ispred spomen-ploče na šehidskom mezarju na pomoćnom terenu stadiona Koševo i gradskim grobljima Lav, Sveti Josip i Sveti Marko također je položeno cvijeće, da bi delegacije na kraju obišle spomen-obilježje „Blekin potok“ u Aleji breza u Nahorevskoj ulici, te spomen-obilježje Oazu mira u Pionirskoj dolini.

U ime općinskih boračkih udruženja polaganju cvijeća i odavanju dužne počasti poginulim pripadnicima 105. motorizovane brigade također su prisustvovali predstavnici porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, dobitnici najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, te pripadnici JOB-a, Patriotske lige, Zelenih beretki, Sekcije 105. motorizovane brigade, kao i članovi Udruženja maloljetnih boraca općine Centar, te predstavnici Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU