Subota, 5 prosinca, 2020
Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘

Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘

- Oglašavanje - Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘

Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘.

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mjere protiv virusa korona apsurdne i pretjerane, a kažnjavanje diskriminatorno

Ljubljanska buregdžinica “Burek Olimpija” osigurala je sebi reklamu i popularnost na društvenim mrežama obećanjem da će dostavljaču hrane, kažnjenom jer je u vrijeme epidemije jeo na javnom prostoru, pokriti trošak globe dokaže li da je konzumirao njihovu popularnu pitu sa sirom.

- Oglašavanje -

“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošlog tjedna u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stubištu ispred Franjevačke crkve. Namjeravamo ga pitati gdje je pitu kupio. Ako se pokaže da je to bila naša, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne”, objavila je poznata ljubljanska buregdžinica na društvenim mrežama.

Kako prenose slovenski mediji, ista je zalogajnica, kako se može naslutiti i iz njenog imena, jedan od partnera nogometnog kluba Olimpija, a ovih je dana besplatan burek do kraja života obećala i članovima slovenske nogometne reprezentacije, nakon što su se, odigravši neriješeno s Grčkom, uspjeli plasirati u višu grupu B u natjecanju Lige nacija.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen kaznom od 400 eura jer je u vrijeme ‘lockdowna’ u centru Ljubljane, u pauzi posla sjeo i skinuo masku navodno da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama, a o slučaju je raspravljao i parlament.

PROČITAJTE:  Koliko trokuta vidite na slici?

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mjere protiv koronavirusa apsurdne i pretjerane, a kažnjavanje diskriminatorno, jer su se u javnosti i neki političari pojavljivali bez maski. Policija pak tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

PROČITAJTE:  Koliko trokuta vidite na slici?
Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘
Skinuo masku kako bi pojeo pitu? Foto: Facebook

Premijer Janez Janša često pak ističe da ozračju nepovjerenja prema vladinim potezima u vremenu pandemije često doprinose mediji i društvene mreže jer sve dovode u pitanje, pa se mjera ne pridržava oko deset posto stanovništva, čime se ugrožava javno zdravlje svih.

- Marketing - Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Policija kaznila mladića jer je jeo sirnicu bez maske?! Oglasili se iz buregdžinice: ‘Mi ćemo platiti‘

IZDVAJAMO

Dvojka na Marsej – čak 1,95! Najveća na svijetu

Najveće kvote su u kladionicama Mozzart za pobjedu Anderlehta protiv Varegema (2,00) i Bešiktaša protiv Kasimpaše (1,85). Probajte negdje da nađete veću! Poslije mnogo uzbuđenja...

IUT Travnik prvi reakreditovani univerzitet u SBK

Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku prvi je reakreditovani univerzitet na području SBK-a. Rješenje kojim je univerzitet reakreditovan je potvrda kvalitetnog rada i razvoja od...

Helen Keller je nova sutkinja u Ustavnom sudu BiH

Helen Keller iz Švicarske je nova sutkinja u Ustavnom sudu BiH. Ona će zamijeniti Margaritu Cacu-Nikolovsku, potpredsjednicu Ustavnog suda BiH, kojoj je mandat prestao zbog...