Policija u Zenici uhapsila maloljetnika zbog ubistva žene

Službenici kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su maloljetnu osobu inicijala K.S. iz Zenice, zbog ubistva ženske osobe inicijala B.A.

Naime, 19. marta ove godine Policijskoj stanici Centar u Zenici, prijavljeno je da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, inicijala B.A. (1966) iz Zenice.

Službenici Sektora kriminalističke policije, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, izvršili su uviđaj na mjestu zločina.

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt osobe B.A. nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu.

Nakon opsežnih intenzivnih aktivnosti službenika Sektora kriminalističke policije, pronađena je i uhapšena maloljetna osoba inicijala K.S. iz Zenice, a koja se sumnjiči da je izvršila navedeno krivično djelo.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja K.S. će biti predat u nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ubistvo“.

Kako je utvrđeno provedenom istragom, motiv ubistva je bio koristoljublje, saopćeno je iz Uprave policije MUP ZDK.

(FENA) L. A.Desk vijesti

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU