POLICIJA UHVATILA LOPOVE U GORNJEM VAKUFU/ Sprejom “obojili” kamere i pokušali opljačkati bankomat

Policijski službenici Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje u noći s utorka na srijedu spriječili su napad trojice maskiranih osoba na bankomat UniCredit banke u Ulici kralja Tomislava u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, doznaje se u četvrtak iz MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK).

Postupajući po akciji “Bankomat”, koja je zavedena na nivou Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK-a, policijska patrola Gornji Vakuf-Uskoplje vršila je obilazak bankomata u navedenoj ulici gdje je uočila putničko motorno vozilo tamnije boje iz kojeg su izašle tri maskirane osobe.

Tom prilikom maskirane osobe su nasprejale sigurnosne kamere na banci i trgovini koja se nalazi u blizini banke, a preventivnim radom policijske patrole navedene osobe su spriječene u daljnjem napadu na bankomat, odakle su se udaljile u nepoznatom pravcu.

O ovom događaju upoznate su sve raspoložive policijske patrole, kao i sve susjedne policijske stanice, koje su u cilju pronalaska predmetnog vozila i osoba odmah upućene u pretragu užeg i šireg gradskog područja.

Inače, na području ovog kantona tijekom 2019. godine izvršena su četiri napada na bankomate, i to u Bugojnu, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Novom Travniku i Kreševu, te je tako pričinjena znatna materijalna šteta.

Službenici policije kontinuirano provode pojačane planske aktivnosti u koordinaciji s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini s ciljem pronalaska i hvatanja počinitelja ovih kaznenih djela, stoji u saopćenju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU