Policija zabranila skup povodom Dana državnosti BiH u Banja Luci

Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine 25. novembra u 12 sati u Banja Luci.

“Policijska uprava Banjaluka je rješenje donijela nakon analize svih sigurnosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih reakcija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Dodaje se da je shodno navedenom procijenjeno da postoji realna mogućnost da na ovom javnom skupu može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine, te do ozbiljne opasnosti od nasilja ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

“Policijska uprava Banja Luka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH na društvenim mrežama najavio da će treću godinu za redom održati svečanu akademiju povodom godišnjice ZAVNOBIH-a i Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra u 12 sati u hotelu Marriot u Banja Luci.

federalna.ba/AA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU