POLIKLINIKA EPION: Novo ime savremene medicine

Iako živimo u vremenu ubrzanog tempa života, ipak je od velike važnosti da brinemo o onome najvažnijem – zdravlju. I kada je svijet pokorila pandemija koronavirusa, zbog čega je teško doći do redovnih pregleda kod ljekara u porodičnim ambulantama, veliku prednost imaju one sredine sa savremenim dijagnostičkim centrima.

Među takvim sredinama je i Zenica, gdje je već dvije godine na usluzi svim građanima poliklinika Epion. Poliklinika Epion je opremljena posljednjom generacijom dijagnostičkih aparata sa najnovijom softverskom nadogradnjom svjetski poznate kompanije General Electric. Kvalitetan ljekarski kadar, odličan tim medicinskih radnika te precizna i tačna dijagnostika predstavljaju  ključne reference za odabir ove ustanove.

Poliklinika Epion posjeduje tehnološki najnapredniji uređaj magnetne rezonance „GE Signa Creator“ 1.5 T koji omogućava dijagnostiku najsitnijih dijelova cijelog tijela. Tu je i multislajsni CT uređaj „GE Revolution“ pomoću kojeg se mogu uraditi angiografske procedure sa mogućnošću angiografije magistralnih arterija cijelog tijela. Pored toga, poliklinika Epion jedina posjeduje automatske injektore, koji omogućavaju tačno i precizno izvođenje kontrastnih MRI i CT pretraga. Navodi se i digitalni RTG uređaj sa stativom i moderni mamograf. Pacijentima je na usluzi i specijalistička ambulanta neurologije sa EMNG uređajem, ali i ultrazvučna dijagnostika (3D, 4D, color triplex doppler..) pomoću koje se omogućava dijagnosticiranje raznih kardiovaskularnih oboljenja, a posebno se ističe mogućnost CDFI cijelog tijela. Tu je i moderni ergometar, sa holter sistemima za praćenje EKG-a i TA.

Kao poseban segment u svome poslovanju poliklinika Epion ističe i činjenicu da jedina u Srednjoj Bosni posjeduju moderni centar hiperbarične medicine koji se pokazao kao pravo mjesto za borbu protiv mnogih vrsta bolesti i oboljenja. Hiperbarična medicina predstavlja specifičnu granu medicine koja proučava i u praksi primjenjuje povoljne terapijske učinke kisika pod povišenim pritiskom. Cjelokupan tretman se temelji na 100% čistom medicinskom kisiku koji se udiše pod povećanim pritiskom u hiperbaričnim komorama. Poliklinika Epion posjeduje potpuno automatizovanu hiperbaričnu komoru sa 6+2 mjesta koju mogu da koriste osobe svih uzrasta osim djece mlađe od dvije godine. Danas u svijetu hiperbaričnu komoru koriste mnogi vrhunski sportisti, estradni umjetnici te poznate ličnosti koje su prepoznale njena pozitivna dejstva.

Kako ističu iz poliklinike Epion, briga i individualni pristup pacijentu predstavlja temelj njihovog cjelokupnog sistema poslovanja.

  • Naš cilj jeste pružiti najkvalitetniji zdravstveni tretman pojedincima, porodici i kompanijama te osigurati pomoć svim svojim pacijentima u uspostavljanju proaktivne kontrole nad vlastitim zdravljem. Gotovo svakodnevno u saradnji sa svojim specijalistima i medicinskim osobljem unapređujemo postojeće procedure, kreiramo nove usluge i uspostavljamo najbolje standarde, a sve u svrhu ostvarenja što boljeg pristupa pacijentima.“

Upravo ovakav pristup, naglašavaju iz Epiona, predstavlja put koji vodi do uspjeha.


Polikliniku Epion možete pozvati na brojeve telefona: +38732970444, +38732970700 svakim radnim danom i subotom od 07 do 19 sati  ili posjetiti u Zenici, na adresi Bistua Nuova broj 3, a sve novosti možete pratiti putem Facebook i Instagram profila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU