Poljska aviokompanija LOT ulazi na tržište Bosne i Hercegovine

LOT Polish Airlines će ove ljetne sezone započeti sa prometom između Varšave i Sarajeva, što će označiti njegov ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, šesto u bivšoj Jugoslaviji.

Letovi između dva glavna grada bit će inaugurirani 30. svibnja i letjeti pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka, petka i nedjelje. Usluge će se održavati sa zrakoplovom Embraer E175 s 82 sjedala.

U skladu sa svojom strategijom za ostatak svoje mreže u bivšoj Jugoslaviji, prijevoznik će sarajevskim putnicima ponuditi opcije transfera do brojnih destinacija putem svog čvorišta u Varšavi. LOT-ov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine dodatno jača prisutnost Star Alliancea u zračnoj luci, nadopunjujući Austrian, Croatia Airlines, Lufthansu, Swiss i Turkish Airlines.

Ovog ljeta LOT će također započeti čarter letove između Katowica i Mostara u ime Rego-Bis turoperatora. Mostarske čarter letovi će se pobrinuti za vjerske hodočasnike koji posjećuju znamenitosti Međugorja, a s radom će početi u lipnju. Lokalne vlasti u Mostaru sklopile su trogodišnji ugovor s turoperatorom, kojim je LOT predviđen kao operativni prijevoznik za cijelo vrijeme trajanja.

Osim pokretanja letova za Sarajevo, tijekom nadolazeće ljetne sezone, avioprijevoznik planira obaviti i do jedanaest tjednih letova iz svoje baze u Varšavi do Zagreba, devet tjedno do Beograda, kao i šest tjednih rotacija za Ljubljanu, Skoplje i Podgoricu, piše portal exyuaviation.com.

Uz to, prijevoznik će obavljati usluge od glavnog grada Poljske do hrvatske obale, što uključuje šest tjednih letova za Dubrovnik, tri tjedno za Split i jednu tjednu rotaciju do Zadra. Iako je LOT ranije služio i Rijeku, letovi tek trebaju biti zakazani za nadolazeće ljeto.

Letovi za Skoplje, koji su trenutno obustavljeni, bit će obnovljeni 17. svibnja, nakon remonta zračne staze. Planovi za opsluživanje glavnog grada Makedonije preko Ohrida za sada su prolongirani. (Akta)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU