“Pomagala” sestri pa je udavila: Jasna Mrkonjić pravosnažno osuđena na 14 godina

Jasna Mrkonjić iz Tuzle pravosnažno je osuđena na 14 godina zatvora zbog ubistva sestre I. Dž. koju je udavila u julu 2021. godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja i to nakon što je nesretnoj ženi pozlilo.

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu žalbu kantonalnog tužilaštva iz Tuzle, a žalbu odbrane optužene djelimično uvažio pa je presudu Kantonalnog suda u Tuzli preinačio u odluci o kazni, pišu Nezavisne

Mrkonjić je ranijom presudom iz 2022. godine osuđena na 20 godina zatvora

Podsjećamo, Mrkonjić je optužena da je u julu 2021. godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja došla do kuće u kojoj živi njena sestra jer ju je prethodno nazvao sestrić i javio da je žena veoma uznemirena i da se ne osjeća dobro.

Nakon što je članovima porodice rekla da je ona tu i da će je spasiti, da nije potrebna Hitna pomoć i da izađu iz kuće, sestri je sjela na stomak, rukama zatvarala usta i pritiskala vrat.

Tako je kod oštećene došlo do gušenja usljed zatvaranja disajnih puteva i dotoka krvi i kisika u mozak što je izazvalo njenu smrt.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU