Pomozi.ba organizacija uputila konvoj pomoći Siriji u vrijednosti od oko 200 hiljada maraka

Udruženje Pomozi.ba uputilo je danas konvoj pomoći izbjeglicama Sirije. Hrana u vrijednosti od oko 200.000 KM na putu je ka sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u gradovima Džarabulus, Afrin i Idlib.

Podjela će se vršiti u narednim danima i tokom mjeseca ramazana, a u saradnji sa dvjema partnerskim humanitarnim organizacijama IHH i Daruleytam iz Turske.

Dio pomoći koji realizujemo u saradnji sa humanitarnom organizacijom IHH u vrijednosti od 33.700 eura biće podijeljena u ponedjeljak, 21. marta tekuće godine u gradu Džarabulus.

Podsjećamo, Siriju je opustošio građanski rat koji je počeo 2011. godine, a prema procjenama UN-a stotine hiljada ljudi su ubijene, a više od 10 miliona raseljeno.

Udruženje Pomozi.ba početkom godine pokrenulo je akciju pomoći “Za djecu Sirije”, gdje su zahvaljujući donacijama naših građana i građanki prikupljena značajna finansijska sredstva.

Narod BiH je i ovaj put pokazao solidarnost sa patnjama naroda ratom razorene Sirije, prvenstveno djece i žena, nevinim žrtvama rata, koje pokušavaju preživjeti u šatorskim naseljima, u uslovima nedostojnim čovjeka.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU