Pomozi.ba – Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji

Humanoj misiji Udruženja Pomozi.ba priključio se i OKK SPARS koji je za vikend igrao prvenstvenu utakmicu protiv KK Borca iz Banja Luke i sav prihod od ulaznica donirao u Fond za oboljele bh. građane Udruženja Pomozi.ba.

– OKK SPARS je ostvario pobjedu protiv lidera prvenstva, sjajnog banjalučkog tima, rezultatom 74:68. Nažalost, zbog epidemioloških mjera, utakmici nije prisustvovao veliki broj gledalaca, te je od ulaznica sakupljeno 390 KM, koje će biti uplaćene na račun našeg Fonda za oboljele bh. građane – saopćeno je iz Pomozi.ba.

U saopćenju se navodi da saradnja između OKK SPRS i Pomozi.ba neće ostati na ovome, s obzirom na to da će sarajevski tim na svim domaćim utakmicama promovirati humanitarni broj 17021. Pozivom na ovaj broj svi građani doniraju 2 KM u Fond za oboljele bh. građane.

– Zahvaljujemo se OKK SPARS na velikom srcu, koje imaju i čestitamo na pobjedi, a našem projektu ‘Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji’, priključio se i drugi sarajevski tim KK Bosna Royal, koji je uprkos svim svojim finansijskim problemima s kojima se susreće u funkcionisanju kluba, odlučio pokazati svoju humanu stranu – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su “Studenti” obavijestili svoje navijače da će 50 posto prihoda od članskih kartica biti uplaćene na račun Pomozi.ba, a na domaćim utakmicama, od februara, dostupne će biti i donatorske ulaznice, od kojih će kompletan prihod biti uplaćen za oboljele bh. građane.

– Zajedno sa OKK SPARS, KK Bosna Royal, KK Turbina Jablanica, NK Stupčanica, GFC Sarajevo, Futsal klubom Željezničar, koji su uzeli učešće u humanitarnom projektu, pozivamo i sve ostale sportske kolektive da zajedno učestvujemo u projektu “Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji” – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU