Ponovo problemi u SBK / Autoprijevoznici najavili moguće obustavljanje usluge prijevoza učenika

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić danas je u Travniku održao sastanak sa autoprijevoznicima Adino tours d.o.o. Bugojno, Euro Turist d.o.o. Bugojno i EME d.o.o. Travnik.

ponovo problemi u sbk / autoprijevoznici najavili moguće obustavljanje usluge prijevoza učenika
ponovo problemi u sbk / autoprijevoznici najavili moguće obustavljanje usluge prijevoza učenika

Sastanku su pored ministra prisustvovali predstavnici Sektora saobraćaja i komunikacija u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona Senad Gajip i Ramiza Adilović, dok su ispred gore navedenih privrednih društava učešće uzeli Emsad Opardija, Adin Dagoja i Mirsad Kukić.

Autoprijevoznici su upoznali ministra Hrnjića o problemu iznimno niskih ugovorenih cijena sa Ministarstvom obrazovanje, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona i više puta upućenom zahtjevu ministru Bojanu Domiću, koji se odnosi na njihovu molbu za korekciju ugovorenih cijena u odnosu na period prilikom objave javne jabavke i dodjele ugovora za istu. Obzirom da je na tržištu došlo do enormnog povećanja cijene nafte, naftnih derivata i drugih stavki neophodnih za usluge prijevoza, sagovornici ističu da su u velikom gubitku i ukoliko se ne udovolji njihovom zahtjevu bit će primorani obustaviti usluge prijevoza učenika osnovnih škola.

“Trenutne ugovorene cijene autoprijevoznika i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, za prijevoz učenika osnovnih škola u očitom su nesrazmjeru sa cijenama nafte i naftnih derivata na tržištu. O iznesenim problemima i zaključcima sa današnjeg sastanka upoznat ću premijera Vlade Srednjobosanskog kantona Tahira Lendu i predložiti što hitnije održavanje sastanka autoprijevoznika i nadležnog ministarstva na ovu temu, u cilju rješavanja problematike privrednih društava iz djelatnosti saobraćaja.” – kazao je ministar Nisvet Hrnjić.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU