Ponudio pomoć pa silovao 19-godišnju Ukrajinku – TNTPortal

Varšava i Krakov više ne mogu primati izbjeglice. Zadnja dva tjedna u ta je dva dana stiglo 200.000 odnosno 100.000 izbjeglica.

Reporterka Sanja Jurišić nalazi se u Pšemišlu, poljskom gradu na granici s Ukrajinom. Odande se javila uživo u Dnevnik Nove TV i rekla da je zbog ukrajinskih izbjeglica pred mnogim poljskim gradovima velik izazov.

“Iako su Poljaci izbjeglicama osigurali sve što su mogli, nedostaje smještaja. Primjera radi, Pšemišl je prije 10 dana imao 60 tisuća stanovnika, a sad ih je dvostruko više. U Varšavi je 10 posto stanovnika iz Ukrajine, a u Krakovu 13 posto”, rekla je.

Probleme stvaraju i trgovci ljudima.
“Policija provjerava svakog sumnjivog čovjeka jer bolje je provjeriti i tako spriječiti neko veće zlo. Policija iz Vroclava izvijestila je da je uhitila 49-godišnjeg Poljaka kojeg se sumnjiči za silovanje 19-godišnje Ukrajinke. Upoznao ju je preko interneta, ponudio joj smještaj i ona je nasjela. Sada mu prijeti do 12 godina zatvora”, rekla je Jurišić

“I policija u Berlinu upozorava žene i djecu da ne nasjedaju na prevare, da ne sjedaju sa svakim u automobile i autobuse, te da ne vjeruju svakome”, dodala je.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU