18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Poplavljeno poljoprivredno zemljište uz rijeku Spreču

Na području općine Gračanica poplavljeno je oko 40 ha poljoprivrednog zemljišta uz rijeku Spreču, a na području općine Doboj Istok oko 30 ha poljoprivrednog zemljišta, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kako se navodi, nivo Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 7 sati iznosio je 299 cm, dok je juče u isto vrijeme iznosio 348 cm.

Na području Tuzlanskog kantona vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7 sati bio je 199,72 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.) i u odnosu na mjerenje jučer nivo je viši za 10 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 58,20 m3/s.

Vodostaj Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je dvije intervencije na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija BBI-a banke, Općine Centar i prostorija Historijskog arhiva Sarajevo na području općine Stari Grad.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva.

- Oglašavanje - poplavljeno poljoprivredno zemljište uz rijeku spreču

FUCZ vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz ove uprave.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima