Popularna aplikacija WhatsApp uskoro neće biti podržana na ovim uređajima

Mnogo ljudi voli svoje telefone, čuva ih i ne žele da ih mijenjaju. Zato je najava WhatsApp povlačenja i privukla toliku pažnju. Svi Android uređaji koji nisu zasnovani na Android 5.0 softveru, ali i iPhone koji nisu zasnovani na iOS 12 izgubiće WhatsApp aplikaciju.

Kompanija Meta, vlasnica WhatsApp aplikacije kaže da korišćenje na ovim uređajima više nije moguće, jer zastario softver ne može da garantuje kvalitet i funkcionisanje. Takođe, nove funkcije ne mogu da rade normalno na starom softveru i predstavljaju bezbjednosni rizik.

Zašto se WhatsApp povlači?

Neki od telefona su jednostavno stari, i to je OK. Drugi su hardverski vrlo sposobni, kao što su neki iPhone telefoni, ali ne mogu više da se ažuriraju. Android korisnici prošli su gore, nego iOS, jer je na listi tek šest modela. Svi ostali su Android. Među proizvođačima su Samsung, Motorola, Huawei, Sony, LG, ZTE, Lenovo, Wiko i nekoliko manje poznatih kineskih proizvođača.

WhatsApp nastavlja da radi redovno na svim feature telefonima, odnosno na telefonima bez pametnog operativnog sistema. To su uglavnom HMD, Nokia i Nio telefoni, na kojima je WhatsApp unapred instaliran.

WhatsApp napušta 35 telefona, a zvanična lista uređaja je objavljena, pa pogledajte da li je i vaš telefon na njoj. Više detalja o ovome potražite u WhatsApp sekciji za podršku.

Apple

iPhone SE
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6s Plus
Samsung

Galaxy S3 Mini
Galaxy X Cover 2
Galaxy Trend Lite
LG

LG Optimus L3 II Dual
LG Optimus L5 Dual
LG Optimus L7 Dual
LG Optimus F3Q
LG Optimus L2 II
LG Optimus F6

Ostali

Alcatel Go Flip 2
ZTE Grand S Flex
ZTE Grand Memo
Sony Xperia M
BONUS VIDEO:

UMIRE POPULARNA APLIKACIJA? WhatsApp neće više biti dostupan na ovim uređajima appeared first on Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU