Popularni kuhar Vjeko sutra na Vlašiću preuzima ulogu domaćina

Popularni kuhar, Vjekoslav Vjeko Kramer kojeg možete gledati nedjeljom u programu O Kanala u emisiji “Šta ću ručku”, ovog vikenda boravit će na Vlašiću, tačnije u Hotelu Blanca Resort & Spa, gdje će preuzeti ulogu domaćina.

Srce nas uvijek vuče tamo odakle smo potekli, odakle su naši preci. Postoji neka neopisiva veza između nas i našeg rodnog kraja. Tako i našeg poznatog televizijskog kuhara Vjeku srce vuče upravo u njegov rodni Travnik, a iznad kojeg se proteže veličanstveni Vlašić.

Kuhanje i Vlašić će spojiti i to već ovog vikenda. Ističe kako postoje mnogi razlozi za to, a jedan od njih je i što je Vlašić prva korona free destinacija u našoj zemlji, te na svojevrstan način predstavlja i bijeg od sumorne realnosti koja nas okružuje. Goste hotela Blanca, Vjeko će zabaviti i nahraniti te na taj način spojiti ugodno sa korisnim, i snimiti nove epizode popularne emisije Iz kuhinje Vjeke Kramera – Šta ću ručku.

Najavio je da gosti hotela Blanca mogu očekivati “kuver, le couvert”. 

Na francuskom to označava pribor za jelo. U širem smislu, osim pribora, to podrazumijeva ukupnu postavku stola sa stolnjakom, salvetama i čašama, kako u domaćinstvu, tako i u profesionalnom restoraterstvu. Danas to širom svijeta podrazumijeva neko predjelo koje se najčešće naplaćuje i time se pokriva trošak pranja suđa, postavljanja stola, peglanja stoljnjaka i slično, objašnjava Vjeko.

Dodao je i da će kuhati besplatni kuver kao znak dobrodošlice gostima i razlog da priđe njihovom stolu, pozdravi ih, fotografiše se sa njima ako su raspoloženi i da malo porazgovaraju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU