Porazima zeničke odbojkašice završile jesenji dio takmičenja

Mečevima 10. kola okončan je prvi dio takmičenja u Super ligi Federacije BiH za odbojkašice. Oba zenička ligaša jesenji dio su završila sa porazom.

Željezara je izgubila u gostima od lidera Novog Grada u Sarajevu sa 3:0, dok je Čelik-R na domaćem parketu poražen sa 2:3 od sarajevske Bosne. Bolji učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju odbojkašice Željezare Zenica. Prezimiće na četvrtoj poziciji sa omjerom 7 pobjeda, 3 poraza i sa 18 bodova. Nakon gostovanja u Sarajevu odbojkašice Željezare su na zasluženom odmoru. Na zvaničnoj Facebook stranici kluba oglasili su se saopštenjem u kojem između ostalog piše:

Uprava je više nego zadovoljna postignutim rezultatom na kraju ove polusezone, od deset odigranih utakmica sedam pobjeda i tri poraza, četvrto mjesto na tabeli Super lige FBiH, grupa Jug. Hvala našim djevojkama i treneru na trudu, zalaganju i postignutom rezultatu. Hvala našim navijačima koji su nas tokom takmičenja srčano bodrili i davali vjetar u leđa našim djevojkama. Krajem januara ponovo se vidimo, a do tada Klub nastavlja sa radom mlađih i federalnom takmičenju mlađih u okviru OSFBiH.

Drugi zenički super ligaš Čelik-R nastavak lige će dočekati na sedmoj poziciji. Imaju nešto lošiji učinak od 4 pobjede i 6 poraza i 11 poena. Iz saopštenja na Facebook stranici da se zaključiti da ne odustaju od borbe za gornji dio tabele.

Uprkos tome što nismo uspjeli da zaključimo prvi dio sezone pobjedom, gledamo na to s pozitivne strane. Borili smo se, vođeni jasnom vizijom i ciljem, ali nam je nedostajalo malo sreće i dodatne snage da ostvarimo ono što smo planirali“, kažu iz OK Čelik-R.

U Prvoj ženskoj Federalnoj ligi, grupa Jug, odbojkašice Blok OUT u 8. kolu izgubile su od Ilidže sa 0:3. U šest odigranih susreta upisale su 1 pobjedu i 5 poraza i sa 5 bodova nalaze se na četvrtom mjestu. (M. P.)

The post Porazima zeničke odbojkašice završile jesenji dio takmičenja appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU