22 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  Porezna uprava FBiH pozvala obveznike da podnesu porezne prijave i plate obaveze

  Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike da je do kraja 2019. ostalo još nepunih mjesec dana, te ih pozvala je da podnesu porezne prijave i plate obaveze u skladu sa zakonom.

  Ističu da podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to: za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6 posto.

  Također, podsjećaju obveznike da su dužni da dobrovoljno prijavljuju i plaćaju svoje obaveze, te da dobrovoljnim podnošenjem poreznih prijava, u obliku, na mjestu i u rokovima propisanim poreznim zakonima i plaćanjem poreznih obaveza u skladu s važećim propisima izvršavaju svoju zakonsku dužnost.

  “Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obaveze izvršavate blagovremeno, odnosno da poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima”, saopćeno je iz PUFBiH.

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU