Poskupljuje gorivo u Federaciji BiH

Gorivo u Federaciji BiH će ponovo poskupiti, kazali su iz Federalnog ministarstva trgovine.

Pojasnili su da je jučer u toku dana u eOPC aplikaciji ovog Ministarstva evidentirano novih sedam obavijesti o promjeni cijena i marži i iste se odnose na povećanje cijena goriva derivata za 0,05 KM/litru.

Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži, koje su benzinske pumpe dostavile Federalnom ministarstvu trgovine raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata na dan 16. juni 2020. godine u FBiH cijena premium bezolovnog benzina 95 iznosi od 1,56 do 1,86 KM/litru, a dizela od 1,51 do 1,81 KM/litru – kazali su.

Dodali su da trenutna prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u FBiH za premium bezolovni benzin 95 iznosi 1,75 KM/litru i za dizel 1,72 KM/litru.

Napominjemo, da sve informacije o cijenama naftnih derivata građani mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine “FMT FBIH oil info”, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših.

Za android uređaje mobilna aplikacija je dostupna na platformi Google Play Store i za Apple mobilne uređaje Iphone i Ipad na App Store servisu. Također, aplikacija se može preuzeti i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine – istakli su, prenosi Hayat.

IZVOR: OSLOBOĐENJE PORTAL

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU