Poslodavac nudi platu od 3700 KM i stan, ali niko nije konkurisao

Dom zdravlja Dubrovnik je prije skoro dvije sedmice na društvenim mrežama objavio oglas da traži pedijatra, ali se do sada niko nije javio, prenosi Jutarnji list.

Pedijatru nude platu od 14.000 kuna (oko 3.700 konvertibilnih maraka), stan od oko 55 metara kvadrata, ali i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Upravnik Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan rekao je da se nijedan ljekar iz Hrvatske još nije javio za posao u ordinaciji u Mokošici koja, dodaje, vjerovatno do oktobra ili čak novembra neće početi da radi.

“Mi ćemo objaviti da tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo videti hoće li se neko javiti”, rekao je Bazdan.

Za radno mjesto pedijatra potrebno je raspisati konkurs što formalno još nije učinjeno a Bazdan kaže da je oglas na društvenim mrežama objavljen kako bi se vidjela kolika je zainteresovanost za to radno mjesto.

Navodi da se trenutno pregovara s ljudima iz Hrvatske koji su voljni da dođu u Dubrovnik da rade, a za sada je nekolicina zainteresovanih iz susednih zemalja; BiH, Crne Gore, Srbije, prenosi Radiosarajevo

“Međutim, ti ljekari nemaju licence za rad u Hrvatskoj”, rekao je Bazdan.

Razlog što se do sada niko iz Hrvatske nije javio na oglas Bazdan vidi u nedostatku ljekara, ali i navikama zaposlenih u Hrvatskoj.

“Nema ljekara, nema pedijatara. Ljekari sa kojima smo razgovarali izuzetno su zadovoljni uslovima, ali ljudi u Hrvatskoj nemaju posebnu naviku seljenja u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama”, kaže Bazdan.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU