Postani bike vodič/ Turistička zajednica SBK i Agencija REZ vas pozivaju na obuku

REZ Agencija i Turistička zajednica SBK/KSB objavljuju poziv za obuku za biciklističke vodiče u okviru projekta “Staza stare pruge”.

Projektom “Staza stare pruge” pravi se novi proizvodi u turizmu na otvorenom i proširuje ponuda omogućavajući duži boravak turistima koji posjete srednju Bosnu tokom ljetnih mjeseci, za šta je potrebna usluga profesionalnog vodiča na planiranim biciklističkim turama.

Ovakvim obukama steći će se temeljna znanja o vođenju biciklista rekreativaca, o kvalitetnijoj prezentaciji staza i područja, te o umijeću primjerenog reagiranja na sve očekivane i neočekivane pojave pri ovom vidu rekreacije.

Obuka za biciklističke vodiče uključuje trening za 10-15 polaznika. Prema programu, trening će trajati 2 dana, a obuhvata: tehnike vođenja, orijentaciju, prvu pomoć, vođenje u prirodi, vođenje grupa, servis bicikla, itd.

Obuka za biciklističke vodiče provodi se prema standardu Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine, a sprovodi ga Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, te podrazumijeva osposobljenost za vođenje i organizaciju biciklističkih tura u Bosni i Hercegovini u ljetnim uvjetima, sa savladavanjem blažih strmina, te jednostavnijih organizacija biciklističkih tura na pristupačnim terenima.

Obuka je potpuno besplatna, a svi zaintresirani potrebno je da popune prijavni obrazac koji se nalazi ovdje, i pošalju na mail Turističke zajednice SBK/KSB: [email protected] ili REZ Agencije: [email protected] . Za dodatna pitanja zainteresirani mogu kontaktirati Turističku zajednicu SBK/KSB – Miroslav Matošević (030 511-588) ili REZ Agenciju – Adnan Gazija (032 462-161).

Planirano održavanje treninga je 13. i 14. novembar 2021. godine, a s obzirom da je broj polaznika ograničen, svioni koji žle učestvovati u obuci, mogu se prijaviti najkasnije do 5. novembra 2021. godine

Projekt “Staza stare pruge”  podržan je sredstvima Europske unije (EU) i Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u okviru EU4Business projekta u BiH.

S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business Projekt Evropske unije podstiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentiranih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. Projekt je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija u iznosu od 15 miliona eura bespovratnih sredstava i Vlada SR Njemačke u iznosu od 1,1 milion eura. Projekt zajednički provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU