Postignuti zapaženi rezultati policije u Zeničko-dobojskom kantonu tokom proteklog vikenda

Nakon sprovedenih analiza i procjena u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, tokom proteklog vikenda na području svih policijskih stanica su pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje zloupotrebe opojnih droga i sankcionisanje bahatih vozača.

08.06.2024. godine, u 19,30 sati, u Matuzićima, općina Doboj Jug, po naredbi općinskog suda u Tešnju, policijski timovi su izvršili pretres kuće vlasništvo S.A. iz Matuzića, koji koristi M.A. iz Cazina. Prilikom pretresa su pronađeni:

  • Praškasta materija slična opojnoj drogi speed, ukupne težine 1962,20 grama,
  • Biljna materija slična opojnoj drogi marihuana, ukupne težine 96,30 grama,
  • Sjemenke Indijske konoplje, 59 komada,
  • Novac u iznosu od 4947,10 KM,
  • Pištolj sa 13 metaka,
  • Pribor za drobljenje i pakovanje, i sadnica Indijske konoplje.

M.A. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i zadržan u pritvoru. Policijski timovi nastavljaju sa dokumentovanjem slučaja.

08.06.2024. godine, u 19,45 sati, u Maglaju, vozač S.A. je zatečen pod uticajem alkohola i kao višestruki povratnik u saobraćajnim prekršajima. Njegovo vozilo je privremeno oduzeto.

09.06.2024. godine, u 23,48 sati, u Misurićima, vozač P.A. je zaustavljen bez vozačke dozvole i pod zabranom upravljanja vozilom, te je zatečen sa 1,70 promila alkohola u krvi. Njegovo vozilo je također privremeno oduzeto.

Ukupno, tokom vikenda su kontrolisana 1446 vozača, izdato je 510 prekršajnih naloga, i otkriveno je više prekršaja u saobraćaju i javnom redu. Uprava policije će nastaviti s ovakvim aktivnostima radi povećanja bezbjednosti građana.

The post Tokom proteklog vikenda postignuti zapaženi rezultati policije u Zeničko-dobojskom kantonu appeared first on zenicainfo.ba.

Izvor: ( zenicainfo.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU