Potpisan Memorandum o razumijevanju

Dana 10.03.2020. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona upriličeno je svečano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju od strane ministra unutarnjih poslova, Feliksa Vidović i direktorice Ureda američke nevladine organizacije PH International, Nedžade Faginović.

Memorandum je potpisan s ciljem uključivanja ovog ministarstva u program „Socijalizacija s pravom“ u Federaciji BiH, koji realizira PH International – Ured u BiH, uz podršku Vlade Sjedinjenih Američkih Država – Odjel za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provedbu zakona (INL).

Osnovni ciljevi projekta su edukacija mladih u ovom kantonu koja se odnosi na vladavinu prava i značaju poštivanja zakona, nedozvoljenim i neprihvatljivim pojavama i ponašanjma koja ugrožavaju vladavinu prava, posljedicama nepoštivanja zakona, ulozi institucija za sprovođenje zakona, kao i uspostavi povjerenja i suradnje između mladih i institucija za sprovođenje zakona.

Realizacija ovog projekta podrazumijeva saradnju i zajednički rad obrazovnih radnika i policijskih službenika u namjenski osmišljenim nastavnim i vannastavnim aktivnostima u osnovnim i srednjim školama. Shodno navedenom, ovom prigodom Memorandum o razumijevanju je potpisan i između imenovane direktorice i ministra obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB gosp. Bojana Domić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU