Potpisan Memorandum o saradnji između Bosna Bank International i Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj

Bosna Bank International i njen BBI VIP Business Club potpisali su na Sajmu privrede u Tešnju Memorandum o saradnji sa Udruženjem privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj. Ovim sporazumom je predviđeno uspostavljanje poslovne saradnje Sarajevo Business Foruma (SBF) i Sajma privrede Tešanj, koja će za cilj imati poticanje domaćih i stranih investicija, prezentaciju i realizaciju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženje i uspostavljanje poslovnih kontakata, kao i promociju Sarajevo Business Foruma i Sajma privrede Tešanj.

Memorandum su potpisali podpredsjednici UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj Šemsa Mujaković i Senad Brka, predsjednik Udruženja Semir Kantić i Dino Selimović, direktor Sarajevo Biznis Foruma.

„Na 16. međunarodnom sajmu u Tešnju planirane aktivnosti su i potpisivanje određenih sporazuma i ugovora, sa različitim institucijama i pravnim subjektima. Danas smo prisustvovali jednoj od značajnijih. Naime, potpisan je ugovor o saradnji između BBI banke i UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj. Riječ je o Memorandumu o saradnji koji podrazumjeva aktivniji pristup i što veće animiranje članica Udruženja privrednika u kontekstu prisustva i naravno davanja svog doprinosa, ne samo na sajamskoj manifestaciji nego na jednom od najznačajnijih događaja u BiH koji organizira BBI banka, a to je Sarajevo Biznis Forum“ – kazao je predsjednik Organizacionog odbora Sajma privrede Tešanj, Venan Hadžiselimović.

Bosna Bank International srebreni je sponzor 16. Međunarodnog sajma privrede Tešanj 2022., koji je od 21. do 24. septembra okupio preko 300 izlagača iz 15 zemalja svijeta.

„BBI banka je sa zadovoljstvom podržala ovogodišnji sajam privrede Tešnju. Sinergija privrednika i lokalne zajednice na ovom području primjer je uspješnog unapređenja poslovnog ambijenta u našoj državi. BBI VIP Business klub koji djeluje pri Bosna Bank International ima za cilj da obezbijedi domaćim i stranim poslovnim ljudima i kompanijama priliku za poslovne susrete, povezivanje i ostvarivanje poslovnih ideja. Težimo da naše kompanije, klijenti i partneri s kojima ih povežemo, realizuju konkretne poslove i trudimo se da domaće firme izgrade što bolje odnose sa domaćim i kompanijama iz inostranstva, posebno putem platforme Sarajevo Business Forum koji je već postao etabliran i svjetski prepoznatljiv brend u poslovnom svijetu“, izjavio je u povodu potpisivanja Memoranduma Dino Selimović, direktor Sarajevo Business Foruma i BBI VIP Business Cluba.

Sarajevo Business Forum kojeg od 2010. godine organizuje BBI banka sa svojim dioničarima, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i u saradnji sa mnogobrojnim domaćim i međunarodnim partnerima, jedan je od najznačajnijih poslovnih događaja u jugoistočnoj Evropi. U prethodnih 11 izdanja SBF je okupio preko 11 hiljada učesnika iz više od 50 država koji su održali oko 2.400 B2B sastanaka. Sljedeći, 12. Sarajevo Business Forum planiran je za maj 2023. godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU