1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Potpisan sporazum o realizaciji programa volontiranja

  ()

  Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Elvir Mujkanović potpisao je danas sa direktorom JU Služba za zapošljavanje TKSenadom MuhamedbegovićemSporazum o realizaciji 8. programa sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.

  Prema riječima ministra Mujkanovića pristiglo je 86 zahtjeva, nakon čega je utvrđena konačna rang lista i 77 kandidata će imati mogućnost obavljanja volonterskog staža. Za te namjene su, prema riječima ministra Mujkanovića, predviđena sredstva za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima  za raspodjelu korisnicima boračko-invalidske zaštite u 2019. godini, u ukupnom iznosu 550 hiljada KM. 

  Ministarstvo će u avgustu raspisati javni poziv za učešće poslodavaca sa rokom trajanja od 15 dana a kandidati će svoj prvi radni angažman zasnovati od 1. oktobra 2019. godine.

  Svi rangirani kandidati na Konačnoj listi branitelja i članova njihove porodice (objavljenoj na web stranici Vlade TK) kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa za 2019. godinu, imaju pravo i mogu do okončanja Javnog poziva izvršiti obilazak poslodavaca kod kojih su zainteresovani obaviti stručno osposobljavanje, te ih informisati o prijavi na javni poziv.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO