-5.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Tuzli i gradovima i općinama Tuzlanskog kantona

  Sarajevska Općina Centar je, kao izraz solidarnosti sa Gradom Tuzlom i gradovima i općinama Tuzlanskog kantona, donijela Odluku o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje projekata na saniranju šteta nastalih nastale kao posljedica prirodne nesreće u mjesecu junu ove godine. Ovom Odlukom Gradu Tuzli su dodijeljena sredstva u izmosu od 30.000 KM za sufinansiranje sanacije odrona i trupa puta u naselju Trakilovići, MZ Požarnica. Pored Gradu Tuzli, sredstva su dodijeljena gradovima Srebreniku i Gračanici, te općinama Lukavac, Kalesija, Banovići i Čelić.

  U srijedu, 7.8.2019. godine, u Gradskoj upravi Tuzla, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava pomenutim jedinicama lokalne samouprave. Potpisivanju su prisustvovali predstavnici Općine Centar, Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Nedžada Ajnadžića i vijećnici Općinskog vijeća Centar, te gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i gradonačelnici/načelnici i predstavnici gradova i općina kojima je pomoć dodijeljena.

  - Oglašavanje -

  “Mi znamo da je ovo samo izraz solidarnosti sa našim prijateljskim gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu. Svjesni smo da nema sredstva koji mogu nadoknaditi štete, ali i ovaj put je kao i 2014. godine Općina Centar sa svojim prijateljima ovdje u Tuzli kod domaćina, gradonačelnika Jasmina Imamovića zajedno sa kolegama iz drugih šest gradova, odnosno općina sa područja kantona. Vjerujemo da ćemo se u narednim vremenima susretati i u nekim boljim i drugačijim prilikama, izjavio je Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar

  “Zahvalan sam Općini Centar i Općinskom načelniku, gospodinu Nedžadu Ajnadžiću na ovoj donaciji od 30.000,00 KM. Mi smo je upotrijebili za sanaciju puta u Mjesnoj zajednici Požarnica. To je put kroz Kovačevo selo koji ide do kuće u kojoj se privređivanjem bave osobe sa posebnim potrebama, ali ima i drugih kuća i smatramo da je pomoć usmjerena na pravo mjesto. Meni je drago da je pomoć upućena i Kalesiji, Srebreniku , Ćeliću, Lukavcu, Banovićima i Gračanici i to je dobar primjer solidarnosti, a mi treba to da pamtimo i da vratimo, da dobro dobrim vratimo”, kazao je gradonačelnik Imamović.

  Pomoć će se realizovati iz budžeta Općine Centar za 2019. godinu sa ekonomskog koda 6151- “Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća”, a ukupan fond dodijeljenih sredstava je 150.000,00 KM.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO