6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Potpisan Ugovor za izvođenje građevinskih radova za borce KS

 Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo ugovorilo je s izabranim dobavljačem „Senigor“ d.o.o. Sarajevo izvođenje građevinskih radova i pružanje građevinskih usluga za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Ugovor su potpisali resorni ministar Ismir Jusko s predstavnikom ove firme Alemom Omerhodžićem, a vrijednost zaključenog Ugovora je 244.482 KM.

Riječ je o pomoći za 20 pripadnika boračke populacije koji su prethodno ispunili sve uslove po osnovu javnog poziva za dodjelu ove vrste pomoći u 2019. godini, kao i uslove propisane Zakonom o dopunskim pravima boraca – branitelja Bosne i Hercegovine.

Pravo na ovu vrstu pomoći ostvarit će osobe koje do sada nisu ostvarivali ovu vrstu prava, te je to bio i jedan od kriterija za ostvarivanje prava u ovoj godini, poručeno je nakon današnjeg potpisivanja, saopćeno je iz Press službe KS.

Prema Ugovoru, izvođenje građevinskih radova na objektima u vlasništvu osoba iz boračke populacije treba započeti najkasnije sedam dana od dana prijema naloga od strane ministarstva, dok je krajnji rok za izvršenje ugovorenih radova 31.decembar ove godine.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima