Potpisan ugovor za nastavak realizacije projekta ‘Vodosnabdijevanje Gradačca’

 Ugovor o nastavku realizacije projekta “Vodosnabdijevanje Gradačca”, koji se odnosi na proširenje vodovodnog sistema (područje Zelinje) i izgradnju vodovodnih objekata i distributivne mreže na području južnog dijela grada, potpisan je danas u Gradskoj upravi Gradačca.

Završetak radova se očekuje krajem 2020., a vrijednost im je oko 4,3 miliona eura, saopćeno je iz Gradske uprave Gradačca.

Ugovor je potpisan između JP Komunalac dd i Konzorcija izvođača JV “Buk promet doo Bijeljina i Balegem doo Gradačac”.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić je istakao da je ovo jedan od najvećih i najozbiljnijih poslijeratnih projekta koje će Grad Gradačac implementirati. Naglašava da će njime biti omogućeno priključenje na potpuno novi sistem vodosnabdijevanja većine naselja u južnom dijelu Gradačca, što se odnosi na Vučkovce, Srnice Donje, Srnice Gornje, Biberovo Polje, dio Toka, Kerep, Jelovče Selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i Međiđe.

Direktor EBRD-a za BiH Ian Brown je kazao da je veoma sretan zbog potpisivanja tako značajnog ugovora koji će doprinijeti stanovništvu tog grada da dobije čistu i pitku vodu.

Izvođači radova su zajedno s predstavnicima Grada Gradačca i direktorom EBRD-a u BiH Ianom Brownom obišli dionicu južnog vodovoda, čime je obilježen završetak radova na izgradnji južnog sistema vodosnabdijevanja potisno-distributivnog cjevovoda u dužini od četiri kilometra.

Vrijednost dosadašnjih radova iznosi oko 558.000 eura, a finansirala ih je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU