Potpisani ugovori za 74 nova radnika koji su zasnovali stalni radni odnos u Javnom preduzeću“Šumsko – privredno društvo ZDK“

Jučer je u zgradi Uprave preduzeća upriličena skromna svečanost potpisivanja ugovora za 74 nova radnika koji su ovim činom zasnovali stalni radni odnos u Javnom preduzeću“Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“.


Svečanosti su prisustvovali Ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u vladi Zeničko – dobojskog kantona, Mirsad Hadžić, predsjednik Skupštine preduzeća Husanović Almin, predsjednik Nadzornog odbora preduzeća, Idris Smailhodžić, Sindikalni povjerenici u preduzeću, kao i članovi Uprave preduzeća i rukovodioci poslovnih jedinica.

Radnici s kojima su potpisani ugovori su mahom dugogodišnji radnici preduzeća koji su u ranijem periodu bili angažovani na određeno vrijeme.

Osim ovih radnika, u preduzeće je po istom provedenom javnom konkursu zaključen i 171 ugovor na određeno vrijeme.

Ovaj čin je rezultat poslovne politike Uprave preduzeća, koja je uspjela nizom mjera, da sa 1020 zaposlenih prije 5 godina, svede taj broj na cca 850 radnika, a broj radnika na neodređeno vrijeme se smanjio na nešto više od 600 radnika, što će sa ovih 74 radnika s kojim danas zaključujemo ugovore o radu biti daleko manje u odnosu na broj prije pet godina.

„Ovo je značajan dan za preduzeće jer smo zaposlili kvalitetne kadrove koji će svojim znanjem i vještinama doprinijeti postizanju boljih rezultata preduzeća, ali je također i značajan dan za radnike koji će svojim angažmanom u preduzeću svoj životni put vezati za ovo društvo i Bosnu i Hercegovinu“ kazao je generalni direktor preduzeća Jasmin Devedžić.

On je u svom obraćanju radnicima istakao i da se nada da će radnici koji danas zasnvaju stalni radani odnos, uz zajedničko zalaganje sa Upravom preduzeca, doprinijeti i stvaranju uslova za dalje zapošljavanje mladih i stručnih kadrova u ovom kolektivu.

U kratkom obraćanju, ministar Hadžić je istakao značaj upošljavanja mladih ljudi, koji potpisivanjem ugovora na neodređeno vrijeme rješavaju najznačajnije egzistencijalno pitanje, te je dodao da Vlada Zeničko – dobojskog kantona podržava sve pozitivne procese u ovom javnom preduzeću, i dao punu podršku Upravi društva i radnicima koji će zajedničkim snagama raditi na daljem jačanju i razvoju preduzeća.

Potpsivanjem ugovora, inženjeri šumarstva, šumarski tehničari, sjekači, radnici u šumarstvu, vozači zglobnog traktora, ekonomisti, pravnici, postali su dio velike šumarske porodice, i generacija je, koja će u godinama ispred nas biti okosnica ovog preduzeća.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU