-4.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

Potpisivanje ugovora o nabavci opreme za tretman infektivnog otpada u ZDK

Potpisivanje ugovora za nabavku opreme za tretman infektivnog otpada u zdravstvenim ustanovama Zeničko-dobojskog kantona najavljeno je za sutra u Zenici.

Za najpovoljnijeg ponuđača je izabarana italijanska firma „Newster System” s.r.l. Cerasolo di Coriano, a vrijednost ugovora koji će ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak potpisati s predstavnicima te firme iz Italije je 635.644,00 KM bez PDV-a, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Prema planu, lokacije na kojima će biti instalirana oprema za tretman infektivnog otpada neće se mijenjati – u bolnici u Tešnju, Domu zdravlja u Zavidovićima, Domu zdravlja u Visokom i dva uređaja u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

U skladu s Programom utroška za 2019. godinu, kantonalno ministarstvo za protorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline je tokom prošle godine ponovno pokrenulo aktivnosti na realizaciji Projekta zbrinjavanja infektivnog otpada nastalog u zdravstvenim ustanovama tog kantona. Pripreme za realizaciju projekta započele su još 2012. godine, ali je realizacija bila obustavljena jer je raskinut ugovor s Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH.

  Bajram u Tuzlanskom kantonu obilježilo osam saobraćajnih nesreća

U cilju konačne realizacije ovog projekta, u toku 2019. je objavljen međunarodni tender javne nabavke navedene opreme namjenskim novcem Ministarstva, a javno otvaranje ponuda upriličeno je 14. novembra 2019. godine. Nakon što je komisija pregledala i ocijenila pristigle ponude, ugovorni organ je donio Odluku o prelasku otvorenog postupka u pregovarački te je potom donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, italijanske firme „Newster System” s.r.l. Cerasolo di Coriano.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU