Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Potraga za šestogodišnjim dječakom iz Begovog Hana nastavlja se danas duž rijeke Bosne

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, bit će nastavljena danas nizvodno duž korita rijeke Bosne.

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spašavanje nije dala rezultate koji bi smanjili bol i tragediju koja je pogodila porodicu dječaka. Akcija potrage bit će nastavljena i danas, a tokom akcije pretraživati će se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su jučer bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče. Iako je potraga od spasilačkih ekipa završena predvečer, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć, dok se nastavak akcije uz podršku svih spasilačkih službi očekuje već danas.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara.

Begov Han je u šoku nakon jučerašnjeg događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesretnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici.

klix.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas