Potresni prizori: Porodilje s bebama u naručju ispred bolnice u Zagrebu

Šokantni prizori pristižu iz Zagreba pogođenog zemljotresima, a među brojnim fotografijama oštećenih građevina i automobila, posebno je potresan prizor porodilja i beba koje su evakuirane iz bolnice u Petrovoj ulici.

Evakuirane žene s tek rođenim bebama stisnule su se na ulici pred bolnicom te u strahu iščekuju novi zemljotres, javljaju hrvatski mediji.

Slična situacija zadesila je i Klinički bolnički centar Zagreb u Kišpatićevoj ulici.Zemljotres nije potjerao na ulice samo porodilje, već i druge pacijente, javlja Slobodna Dalmacija.

Porodiljama na ulici su podijeljene deke, voda i sve što im je potrebno. S obzirom da je zatvorena bolnica u Petrovoj, one žene koje su pred porodom će se poroditi u automobilima. Druge porodilje koje su u kritičnom stanju su poslane u Kliničku bolnicu Dubrave.

Prema izvještajima s terena, uskoro se očekuje postavljanje šatora ispred Petrove bolnice koji će funkcionirati prema uputama civilne zaštite.

potresni prizori: porodilje s bebama u naručju ispred bolnice u zagrebu
potresni prizori: porodilje s bebama u naručju ispred bolnice u zagrebu

Nadležni hrvatski organi u ovoj situaciji pozivaju građane da ostanu pribrani te da i dalje drže distancu jedni između drugih, s obzirom da se Hrvatska nosi i sa krizom izazvanom pandemijom koronavirusa. Građani su također pozvani i da se udalje od starijih građevina u centru hrvatske prijestolnice.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU