Potresno svjedočenje brutalno prebijene Ivane: “Pekao me peglom, gazio…”

Po stanu je tražio motku, govoreći da će naći nešto da me premlati. Udarao me je kuhinjskom stolicom, pekao me je peglom po ruci i ubadao nožem po nogama kroz trenerku, u kojoj sam otišla u bolnicu. I danas je čuvam. Gazio me je po tijelu i skakao mi po leđima.

Ovo je u četvrtak, između ostalog, u svom svjedočenju ispričala Ivana Filipović (23) iz Banovog Polja kod Bogatića u Srbiji, za čije je brutalno prebijanje 12. marta 2019. optužen njen sada bivši momak Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića, prenosi atvbl.com

Ivana je o onome što se dogodilo u njihovom podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu govorila iz posebne sobe Višeg suda u Novom Sadu, namjenjene za osjetljive svjedoke, putem video-linka.

“Pekao me je, trzala sam se na svaki dodir peglom, zavrtao mi je rukav majice i prislanjao je na ruke i vrat”, ispričala je Ivana u svom svjedočenju, ističući da je fizičko nasilje trpjela dvije godine.

“U jesen 2017. godine, u oktobru ili novembru bockao me je šrafcigerom, i tada sam imala hematome. To je prošlo, a ožiljci od noža su još vidljivi.”

Svjedok Ljubica Pantelić, koja je Ivanu odvela u bolnicu, kazala je da joj se drugarica prvoj požalila da ima problema sa Đorđem, kada je septembra 2018. došla da živi u Novi Sad.

“Tada mi je ispričala istinu, a mi koji je poznajemo negdje smo to i ranije znali”, kazala je Ljubica.

“Kod nje u stan sam sa mojom rođenom sestrom, sa kojom je Ivana išla u isti razred i družile se, išla kada je Đorđe na poslu.”

Govoreći o Ivaninim povredama, vještak sudske medicine dr. Vladimir Pilija je kazao da je na osnovu ljekarske dokumentacije koju je imao na raspolaganju, konstatovao da su Ivanine povrede bile teške i opasne po život. Opekotine po tijeli je okarakterisao kao prvog na drugi stepen, a kako je naveo u nalazu, imala je krvne podlive sa lijeve strane grudnog koša i prelom rebara, od trećeg do šestog.

“Njeno zdravstveno stanje se 15. marta 2019. pogoršalo zbog prodora vazduha i krvi u grudnu šupljinu i došlo je do kolapsa lijevog plućnog krila”, predočio je sudski vještak.

“Tada je operisana, grudni koš je dreniran, poslije čega je poboljšano disanje i njeno opšte stanje.”

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU