1 C
Sarajevo
Nedjelja, 2 travnja, 2023

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

Vispak dobio certifikat IFS Food v 7 

Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v 6,1 certifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i   certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.

 Vispak je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene i iznimno visoke zahtjeve, te pooštrene kriterije ocjenjivanja i ispunjavanja istih.

potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji vispak
potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji vispak

„ Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji, dokazali smo usklađenost sa novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih neusklađenosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom. Time dodatno jačamo povjerenje u kvalitet i sigurnost naših proizvoda“ – navodi Nina Mujanović Bijedić, direktorica kompanije Vispak.

Kroz IFS Food  norme zadovoljavaju se kriteriji sistema upravljanja sigurnošću prehrambenim proizvodima, uslugama, kriteriji dobrih praksi,  zakonodavstva i potreba i zahtjeva kupaca.

„Certificiranje sistema sigurnosti i kvaliteta proizvoda u Vispaku, prema zahtjevima standarda IFS  Food v 7,  pokazuje našu dosljednu opredijeljenost i predanost u području sigurnosti, kvaliteta hrane, ispunjavanja BH i EU legislative i zahtjeva naših potrošača i  inozemnih kupaca. Naša opredjeljenost integriranim sistemima sigurnosti, kroz ispunjenje zahtjeva nekoliko međunarodnih standarda  (uz IFS koji je vrh piramide sigurnosti), olakšava domaće i međunarodno poslovanje i povećava zadovoljstvo konzumenata naših proizvoda.  Stavlja nam kao imperativ kontinuirano poboljšanje kroz nadzor i korektivne mjere, a sve u cilju stalnog povećanja reputacije naših članica, snage brendova i korporativne slike AS Holding grupacije“ – istakla je prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU