Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

Vispak dobio certifikat IFS Food v 7 

Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v 6,1 certifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i   certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.

 Vispak je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene i iznimno visoke zahtjeve, te pooštrene kriterije ocjenjivanja i ispunjavanja istih.

potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji vispak
potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji vispak

„ Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji, dokazali smo usklađenost sa novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih neusklađenosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom. Time dodatno jačamo povjerenje u kvalitet i sigurnost naših proizvoda“ – navodi Nina Mujanović Bijedić, direktorica kompanije Vispak.

Kroz IFS Food  norme zadovoljavaju se kriteriji sistema upravljanja sigurnošću prehrambenim proizvodima, uslugama, kriteriji dobrih praksi,  zakonodavstva i potreba i zahtjeva kupaca.

„Certificiranje sistema sigurnosti i kvaliteta proizvoda u Vispaku, prema zahtjevima standarda IFS  Food v 7,  pokazuje našu dosljednu opredijeljenost i predanost u području sigurnosti, kvaliteta hrane, ispunjavanja BH i EU legislative i zahtjeva naših potrošača i  inozemnih kupaca. Naša opredjeljenost integriranim sistemima sigurnosti, kroz ispunjenje zahtjeva nekoliko međunarodnih standarda  (uz IFS koji je vrh piramide sigurnosti), olakšava domaće i međunarodno poslovanje i povećava zadovoljstvo konzumenata naših proizvoda.  Stavlja nam kao imperativ kontinuirano poboljšanje kroz nadzor i korektivne mjere, a sve u cilju stalnog povećanja reputacije naših članica, snage brendova i korporativne slike AS Holding grupacije“ – istakla je prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU