Potvrđena optužnica protiv Armina Berberovića: Izazvao nesreću u kojoj su poginule dvije mlade doktorice
Nakon što je 14.11.2023. godine Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo optužnicu protiv Berberović Armina zbog krivičnog djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti javnog prometa, Kantonalni sud u Sarajevu je istu potvrdio.

“Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede. Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Berberoviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Berberović je optužen da je 26. maja ove godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći vozilom usmrtio doktorice Azru Spahić i Almu Suljić. Nesreća se desila u 23.30 sati na Marindvoru gdje je vozilom usmrtio doktoricu Azru Spahić te nanio povrede dvjema djevojkama. Naknadno je Alma Suljić podlegla povredama u KCUS-u.

Nakon nesreće je utvrđeno da je u krvi imao 0,41 promil alkohola te da je vozio pod zabranom.novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU