28.8 C
Sarajevo
Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

  Potvrđena optužnica protiv stražara: Pokušao unijeti mobitel i drogu u zatvor

  Protiv Asmira Hore (29), stražara zaposlenog u KPZ-u Sarajevo, potvrđena je optužnica jer je 17. marta 2017. godine u Sarajevu, kao službena osoba, u namjeri pribavljanja koristi pritvoreniku J. J., pokušao unijeti mobitel i drogu u pritvorsku jedinicu.

  Inače, prema zakonu, pritvorenicima je zabranjeno primati, nabavljati i koristiti opijate te da koriste mobilni telefon. Prema optužnici, Horu je kontaktirao S. H., koji je prijatelj od pritvorenika J. J. te je dogovorio da mu unese mobitel, dvije SIM kartice i drogu u KPZ Sarajevo. Sastanak je dogovoren kod taksi stajališta u Boljakovom Potoku, prenosi Avaz.

  Prilikom preuzimanja droge i mobitela osumnjičeni stražar i S. H. uočili su policijsko vozilo Rexton, u kome su se nalazili policajci O. Š., S. H. i A. H., koji su nadzirali provođenje posebnih istražnih radnji, te nisu izvršili primopredaju dogovorenih predmeta, udaljivši se s mjesta događaja.

  Istražitelji koji su radili na ovom slučaju uspjeli su u presretnutim razgovorima prikupiti dovoljno informacija da se podigne i potvrdi optužnica protiv stražara.

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU