Potvrđena nova dva slučaja koronavirusa u Banja Luci

U Bosni i Hercegovini danas su potvrđeno 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Ovim se ukupno broj zaraženih popeo na 36.
Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Banje Luke. Mlađe su životne dobi i u kućnoj su izolaciji.

Sve zaražene osobe u BiH do sada su stabilnog zdravstvenog stanja.

Prvi slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini zabilježen je u Banjoj Luci 5. marta, a broj je potom postepeno rastao, a slučajevi su se počeli pojavljivati širom zemlje. Do sada je najveći broj slučajeva potvrđen u zapadnom dijelu BiH.

Gotovo svi slučajevi povezani su sa osobama koje su nedavno boravile u zemljama u kojima vlada primijeto žarište zaraze, a najviše takozvanih “klastera” ima u Banjoj Luci i povezani su sa osobama koje su boravili u Italiji.

Po gradovima i mjestima situacija je sljedeća – u Banjoj Luci 21, u Zenici 3, u Čelincu 2, a u Mostaru, Bihaću, Srpcu, Laktašima, Modriči, Tešnju, Prnjavoru i Orašju po jedan slučaj. Dva pacijenta su se do sada izliječila.

U susjednoj Hrvatskoj broj zaraženih danas se popeo na 81, u Srbiji je broj zaraženih 83, a u Crnoj Gori dva slučaja. Slovenija ima 275 zaraženih i jedan smrtni slučaj, Sjeverna Makedonija ima 31 slučaj, a Kosovo njih 19.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU